İşçiler Birinci yılda yüzde 51 zam istiyor

Petrol-İş’in örgütlü olduğu Trelleborg fabrikasında toplu sözleşmede anlaşma sağlanamaması üzerine işçiler grev kararını astı. Bu sürede anlaşma sağlanamazsa işçiler 4 Kasım'da greve çıkacak.
13 Ekim 2021 13:27

Kocaeli Gebze’de Petrol-İş’in örgütlü olduğu Trelleborg fabrikasında toplu sözleşmede anlaşma sağlanamaması üzerine işçiler grev kararını astı. Görüşmelerde anlaşma sağlanamazsa işçiler 4 Kasım'da greve çıkacak.

İki yıllık sözleşme için Petrol-İş üyesi işçilerin talepleri şöyle:

Birinci yılda yüzde 51 zam

İkinci yılda enflasyon + enflasyonun yüzde 50 fazlası zam

Sosyal ödentileri yüzde 51 zam

Yılbaşı primi (tam maaş)

Üniversite öğrencisi olan çalışanın öğrecisine her ay 500 tl burs verilmesi

Her ay çalışanlara 1 saat sendikal eğitim saati

Emekli olan çalışana ihbar tazminatı

Kıdem teşvik ikramiyesi

İşçiler bu taleplerle greve hazırlanıyor, fabrikada yürüyüş ve eylemler düzenleyip "Sadaka değil hakkımızı isteriz", "Açlıktan ölmeyiz biz bu yoldan dönmeyiz" sloganları atıyor.

2019 sonundaki toplu sözleşme döneminde greve çıkan Trelleborg işçileri 44 günlük grevlerinin sonunda taleplerini kabul ettirebilmiş sözleşmeyi imzalatmıştı

EVRENSEL