İLKSAN için son söz Eylül'de

İLKSAN İlçe Temsilciği seçimleri dün itibariyle tamamlandı. Netleşmeyen sayılar ve genel başkanların farklı açıklamalarının ardından İLKSAN için son söz Eylül ayında yapılacak il temsilciliği seçimlerine kaldı.
20 Haziran 2021 13:03

EĞİTİM-BİR-SEN Genel başkanı Ali Yalçın açılamasında şu ifadelere yer verdi:

Bugün Türkiye genelinde yapılan İlksan ilçe temsilciliği seçimlerinde üyeler İlksan’da değişim iradesini net olarak ortaya koymuştur. Öncelikle iradesini değişimden yana kullanan tüm İlksan üyelerine yürekten teşekkür ediyoruz.

İlksan’da yönetimsel ve yapısal bir dönüşüm için insiyatif alarak seçime giren üyelerimizin büyük bir teveccühle seçildiğini biliyoruz. Çıkan bu tablonun da Eylül ayında yapılacak olan il temsilciliği seçimlerine yansıyacağından kimsenin şüphesi olmasın.

İl temsilciliği seçimleri Eylül ayında yapılacak olmasına rağmen, algı oluşturmak için seçilenlerin iradesini hiçe sayarak bugünden sevinç naraları atanlar, “seçimi nasıl kazandıklarını” kamuoyuna net bir şekilde açıklamalıdırlar. Değişim iradesinin gücü görülecektir.

TÜRK EĞİTİM-SEN genel başkanı Talip Geylan açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

İLKSAN İlçe temsilcisi seçimleri tamamlandı.

Eğitim çalışanları çok net bir şekilde #İlksanEminEllerde diyerek bir kez daha Türk Eğitim Sen’e olan güvenlerini ortaya koydular.

Tercihleriyle, istikametimize onay veren kıymetli meslektaşlarımıza teşekkür ediyorum.

Oy veren ya da vermeyen tüm İLKSAN üyeleri emin olsun ki; arkadaşlarımız, 1996’dan beri olduğu gibi, önümüzdeki dönemde de emanetlerine sahip çıkmayı sürdürecektir. Meslektaşlarımızın alın teri olan birikimleri, yine ve yalnız onlar için hizmete dönüşmeye devam edecek. Bugün yapılan seçimle, İLKSAN’ın kaynakları ve imkanları üzerine hesap yapanların hevesleri bir kez daha kursaklarında kaldı.

Evet, bugün bir defa daha görüldü ki, eğitim çalışanları hür iradeleriyle tercih yapma imkanına sahip olduğunda, aklı selim tavır, tokat gibi birilerinin yüzünde patlıyor.

İLKSAN üyelerinin aklıyla alay edercesine “Bağımsız adayları destekliyoruz” yalanıyla ortalıkta endam edenlerin foyaları bugün seçim mahallerinde ortaya çıkmıştır.

355 sendika yöneticisini aday gösteren, esir aldıkları okul ve milli eğitim yöneticileriyle eğitim çalışanlarını baskı altına alan, kamunun tüm imkan ve gücünü babalarının malı gibi tepe tepe kullanan, sonuç almaya yönelik her türlü iftira, yalan ve tezgaha sarılan “yoksunlar” bugün boylarının ölçüsünü aldılar!

İLKSAN üyeleri, kendilerini kandırmaya çalışanlara bugün bariz şekilde dedi ki; “Gizli oy açık tasnifle yapılan bu seçimde irademize ipotek koyamayacaksınız, İLKSAN’ın karar alma sürecinde size yetki vermiyoruz.”

İşte bu kadar!

Ne yaparsanız yapın, işte bu kadarsınız!

Eğitim çalışanları, vicdanları ve hür iradeleriyle noktayı koymuştur: İLKSAN EMİN ELLERDE!

Hayırlı olsun.

EĞİTİM-BİR-SEN Genel başkanı Ali Yalçın açılamasında şu ifadelere yer verdi: