SON EKLENENLER

HAK-İŞ, 1 Mayıs'ta valilikler izin verirse illerde bildiri okuyacak

HAK-İŞ Konfederasyonu, 1 Mayıs'ta 81 ilde valiliklerin izni çerçevesinde bildiri okunmasını planladıklarını duyurdu.
16 Nisan 2021 15:04

HAK-İŞ Konfederasyonu Genel Başkanı Mahmut Arslan, "1 Mayıs Haftası" etkinliklerini bu yıl da 26 Nisan-1 Mayıs 2021 tarihleri arasındaki 6 gün boyunca gerçekleştireceklerini açıkladı.

Arslan, "Hak-İş Konfederasyonu olarak, bu sene de binlerce emekçi kardeşimizle omuz omuza alanlarda olamayacağız ancak, mesajlarımızı en etkin şekilde iletmek için geçen yıl başlattığımız '1 Mayıs Haftası' kutlamalarımızı bu yıl da gerçekleştireceğiz" dedi.

Pandemi nedeniyle bu yıl 1 Mayıs'ı kitlesel bir miting olarak kutlamanın mümkün olmadığını söyleyen Arslan, konfederasyon olarak 26 Nisan-1 Mayıs 2021 tarihleri arasındaki 6 gün, dijital platformlarda, illerin meydanlarında, işyerlerinde olacaklarını ifade etti.

1 Mayıs’ı Türkiye genelinde taleplerini ilettikleri bir gün olarak kutlayacaklarını belirten Arslan, "Konfederasyonumuz Yönetim Kurulu kararı ile örgütlü olduğumuz 81 ilimizde valiliklerin izni çerçevesinde ortak bildiri okunmasını planlıyoruz" ifadelerini kullandı.

Arslan açıklamasında, "HAK-İŞ Konfederasyonu, her yıl farklı bir ilde üyelerimizle bir araya gelerek, en coşkulu şekilde 1 Mayısları kutlama geleneği oluşturmuştur. Bu zor günler bittiğinde, binlerce emekçi kardeşimizle daha önce Karabük, Kayseri, Konya, Sakarya, Erzurum, Adana, Şanlıurfa gibi birçok ilde gerçekleştirdiğimiz coşkulu kutlamalara yenilerini eklemeyi, alanlarda en coşkulu şekilde buluşmayı özlemle bekliyoruz" şeklinde ifadelere yer verdi. 

EVRENSEL

SENDİKA BÜLTENİ SAYFASINI
YORUMUNUZU YAZIN ...
Farklı olanı seçin:
# # # # # #
SON EKLENEN HABERLER