Genel-İş şubeleri, şirket işçilerine kadro verilmesi talebiyle yurt genelinde eylemde

DİSK'e bağlı Genel-İş sendikasının Adana ve İzmir şubeleri, sözleşmeli işçilerin kadroya geçirilmesi ve ayrımcı uygulamaların sona ermesi talebiyle eylemler gerçekleştirdi.
22 Eylül 2022 17:52

Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonuna (DİSK) bağlı Genel-İş sendikası şubeleri, sözleşmeli işçilerin kadroya alınması talebiyle yurt genelinde eylem ve basın açıklamaları gerçekleştirmeye devam ediyor. Adana ve İzmir'de kitlesel basın açıklamaları yapan Genel-İş üyesi işçiler, ayrımcılığa son verilerek işçilerin kadroya alınmasını istedi.

ADANA'DA BELEDİYE ŞİRKET İŞÇİLERİ KADRO İSTEDİ

DİSK/Genel-İş Adana Şubesi, Belediye şirketi bünyesinde çalışan işçilere gerçek bir kadro verilerek kamu işçisi sayılması talebiyle basın açıklaması yaptı.

2018 yılında 696 sayılı KHK ile taşeron şirketlerden belediye şirketlerine geçirilen ancak kadrolu olmanın avantajlarından faydalandırılmayan işçiler 4 yıldır gerçek kadro talep ediyor. Aynı işi yaptıkları kadrolu işçilerle aralarındaki uçurumun ortadan kaldırılmasını isteyen Büyükşehir, Seyhan ve Çukurova belediyelerinden çok sayıda işçi Heykelli Park’taki eyleme katıldı. “KHK’lar gidecek, biz kalacağız” diyerek Kadrolu işçilerle aralarına uçurum koyan düzenlemeye tepki gösteren işçiler “Kadro hakkımız, söke söke alırız” sloganları ile kadro taleplerini dile getirdiler.

Basın açıklamasını okuyan DİSK/Genel-İş Adana Şube Başkanı H. Yaşar Gündoğdu, “Gelir eşitsizliği, yüksek enflasyon, fahiş faturalar, açlık sınırı altındaki ücretler, işçiler geçinmesi ve insanca yaşamasını olanaksız hale getiren ağır koşullar yaratmıştır, bu koşullar altında ayrımcılık, güvencesizlik ve eşitsizlik yayılmaya devam ediyor. Belediye şirket işçileri de uzun zamandan beri büyük bir eşitsizlik ve ayrımcılığa maruz bırakılıyor. İşçiler için bu ayrımcılığın, eşitsizliğin ve adaletsizliğin adı kadro aldatmacasıdır. Sendikamız söz konusu ayrımcılık ve adaletsizliğe karşı belediye işçileri de kamu işçisidir diyerek eylemler basın açıklamaları yaptı. Gerçek kadro istiyoruz, belediye işçileri kamu işçisidir ayrımcılık son bulsun haklarımız verilsin” şeklinde konuştu. (Adana/EVRENSEL)

İZMİR 2 VE 9 NO'LU ŞUBELER: KADRO İSTİYORUZ

DİSK/Genel-İş İzmir 2 ve 9 No'lu Şube ve üye işçileri, gerçek kadro taleplerine ilişkin basın açıklaması yaptı. İZSU Buca ve ilaçlama birimlerinde çalışan işçiler adına basın açıklamasını Mehtap Özdemir okudu.

Özdemir, “Gelir eşitsizliği, yüksek enflasyon, fahiş faturalar, açlık sınırı altındaki ücretler, işçilerin geçinememesini ve insanca yaşamasını olanaksız hale getiren ağır koşullar yaratıyor. Bu koşullar altında ayrımcılık, güvencesizlik ve eşitsizlik yayılmaya devam ediyor. Belediye şirket işçileri için bu ayrımcılığın, eşitsizliğin ve adaletsizliğin adı kadro aldatmacasıdır” dedi.

Gerçek kadro istediklerini dile getiren Özdemir, “Kamu çalışanlarının –işçi ya da memur ayrımı yapmaksızın, merkezi ya da yerel hakları iyileşecekse toplu olarak iyileştirilmelidir. Bu durumdan hem Hükümet hem de belediye işverenleri sorumludur. Belediye şirket işçilerinin kadro ve ilave tediye hakkı verilmelidir. Bu ayrımcı uygulama bir an önce sona erdirilmeli ve gerekli yasal düzenleme bir an evvel yapılmalıdır. Hükümet ve belediye işverenleri belediye işçilerinin bu sesine kulak vermelidir” diye ekledi.

EVRENSEL