SON EKLENENLER

Eğitim Sen: OHAL İşlemleri İnceleme Komisyonu “OYALAMA” komisyonudur.

Eğitim Sen OHAL İşlemleri İnceleme Komisyonuna tepki göstererek ''Yargı organı olmayan OHAL İşlemleri İnceleme Komisyonu “OYALAMA” komisyonudur. Üyelerimizin dosyalarını karara bağlamakta imtina eden taraflı ve yanlı komisyon lağvedilmelidir. İhraç üyelerimiz gibi hukuksuzca ihraç edilen kamu emekçileri; özlük, ekonomik ve demokratik hakları ile görevlerine derhal iade edilmelidir.'' dedi.
13 Ekim 2021 15:21

EĞİTİM SEN tarafından yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

OHAL İşlemleri İnceleme Komisyonu Oyalamaya Son Vermelidir!

5 aydır rapor yayınlamayan OHAL İşlemleri İnceleme Komisyonu 28 Mayıs 2021 tarihinde yayınladığı ön raporda, komisyona müracaat eden dosyaların%91’ni karara bağladığını ifade etmiştir.

Eğitim Sen’in KHK ile ihraç edilen üye sayısı 1602’dir. 13 Ekim 2021 tarihi itibariyle KHK ile görevine iade edilen üye sayımız 20, OHAL İşlemleri İnceleme Komisyonu kararı ile göre iade edilen üye sayısı 329’dur. OHAL İşlemleri İnceleme Komisyonu kararı ile dosyaları ret edilen üyelerimizin sayısı ise 267’dir. Sendikamızın ihraç üyelerinin dosyalarının karara bağlanma oranı ise%38’dir.

Yargı organı olmayan OHAL İşlemleri İnceleme Komisyonu “OYALAMA” komisyonudur. Üyelerimizin dosyalarını karara bağlamakta imtina eden taraflı ve yanlı komisyon lağvedilmelidir. İhraç üyelerimiz gibi hukuksuzca ihraç edilen kamu emekçileri; özlük, ekonomik ve demokratik hakları ile görevlerine derhal iade edilmelidir.

SENDİKA BÜLTENİ

SENDİKA BÜLTENİ SAYFASINI
YORUMUNUZU YAZIN ...
Farklı olanı seçin:
# # # # # #
SON EKLENEN HABERLER