SON EKLENENLER

Eğitim müfettiş yardımcılığı atamalarında boş kontenjanlar alanlara dağıtılmalı

Eğitim-Bir-Sen , Millî Eğitim Bakanlığı’na müracaatta bulunarak, düşük başvuru sayısı ve atamaya esas puan yetersizliği nedeniyle boş kalan alana tahsisli eğitim müfettiş yardımcılığı kadro sayılarının diğer alanlara orantılı bir şekilde dağıtılmasını ve 750 eğitim müfettişliği kadrosunun tamamı için atama yapılmasını talep etti.
03 Ekim 2022 16:52

Millî Eğitim Bakanlığı Eğitim Müfettişleri Yönetmeliği hükümleri uyarınca 750 kadro için eğitim müfettiş yardımcılığı yazılı sınav süreci sonuçlandırılmıştır. Ancak sınav başvuru sayıları ile yazılı sınav sonuçları birlikte değerlendirildiğinde, atama yapılacak alanlara ayrılan kadro sayılarının bir kısmının, düşük başvuru sayısı ve atamaya esas puan yetersizliği nedeniyle boş kalacağı görülmektedir.

Bakanlığın, 25.08.2021 tarihli ve 31579 sayılı Resmi Gazete’de yayımlanan Bazı Kamu Kurum ve Kuruluşlarına Ait Dolu ve Boş Kadrolarda Değişiklik Yapılması Hakkında Karar uyarınca ihdas edilen 750 eğitim müfettiş yardımcısı kadrosunun tamamını öğretmen adaylara tahsis etmesi yerinde ve olumlu bir adım olmuştur.

Bakanlığın okul ve kurumlarda kalite güvence sistemini daha etkin hâle getirmek, eğitim sisteminin tüm bileşenlerini sürekli izleyip değerlendiren ve önleyici rehberliği esas alan anlayış üzerine tasarladığı teftiş sisteminin daha işlevsel bir nitelikte hayat bulmasında, rehberlik faaliyetlerinin eğitim-öğretim pratiğinin içinden gelen müfettişler eliyle yürütülmesi önemlidir.

Bu nedenle, düşük başvuru sayısı ve atamaya esas puan yetersizliği nedeniyle boş kalan alana tahsisli eğitim müfettiş yardımcılığı kadro sayıları diğer alanlara orantılı bir şekilde dağıtılmalı ve 750 eğitim müfettişliği kadrosunun tamamı için atama yapılmalıdır.

Bakanlığa gönderdiğimiz yazı için tıklayınız

SENDİKA BÜLTENİ

SENDİKA BÜLTENİ SAYFASINI
YORUMUNUZU YAZIN ...
Farklı olanı seçin:
# # # # # #
SON EKLENEN HABERLER