Son Eklenen Haberler

EĞİTİM ÇALIŞANLARINA AŞI YAPMAYI DÜŞÜNÜYORMUSUNUZ?

Türk Eğitim Sendikası Bursa Şube Başkanları; öğretmenlerin aşılama takvimlerini” sordu.
07 Nisan 2021 14:33

2 Nolu Şube Başkanı Fatih Gümüş ve 3 Nolu Şube Başkanı Ömer Işıkoğlu’nun ortak gündeme getirdiği konuyla ilgili yapılan açıklamada; “Söz verildiği gibi 24 Şubat tarihinde Milli Eğitim Bakanımız aşı oldu. İleriki günlerde de köy öğretmenleri aşı oldu. Ancak geçen 42 günlük süreçte öncelikli grupta olmayan hiç bir öğretmen aşı olmadı. Türkiye’nin her yerinden korona nedeniyle ölen, ağır hasta olan, hastanede yatan, karantinada olan öğretmenlerle ilgili haberler geliyor. Öğretmenler ve eğitim çalışanları bugün aşı olsa en erken 45 gün sonra korunmaya başlayacak. Yani korunmaya başlaması Mayıs sonunu bulacak. Çok çeşitli meslek gruplarının aşılanmaya başlaması ve öncelik verilmesine rağmen eğitim çalışanlarının aşılanmamasının nedenini anlamak gerçekten zor. Bugün Dünyada en çok vaka bildiren ülke oldu Türkiye… Durum gerçekten çok çok vahim… Durumun vahametini görmek ve tedbir almak için beklemeye zaman yok. Bu dönemde en büyük risk grubunda yer alan öğretmenlerin ve eğitim çalışanlarının aşılanmasına, diğer tüm gruplardan önce acilen başlanmalıdır.” ifadeleri kullanıldı.

Kaynak:HABERDE BURSA