SÜRMANŞET HABERLER
SON EKLENENLER

Bürokrat çağrısına sert tepki geldi

CHP lideri Kılıçdaroğlu, sosyal medya hesabından paylaştığı video ile bürokratlara seslenerek “Size kanun dışı her ne yaptırılıyorsa pazartesi itibarıyla durun” dedi. Kılıçdaroğlu’nun ifadelerine AK Parti, sert tepki gösterdi
17 Ekim 2021 10:21

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, sosyal medya hesabından paylaştığı video ile bürokratlara seslendi. Kılıçdaroğlu, “Bu ülkenin bürokratlarına sesleniyorum;  halkımızı da şahit olmaya davet ediyorum”  notuyla paylaştığı videoda özetle şunları söyledi: “Unutmayın; Türkiye Devleti’ni,  şahıs devletine dönüştürmüş bir kişi ve ailesi var. Bu şahsın ve ailesinin, kişisel çıkarlarına hizmet etmeye zorlanmış bir kısım devlet memurları var. TÜGVA rezaletini hep beraber izliyoruz. Sarayın  baskısına boyun eğerek kanun dışına çıkmış o devlet memurlarına buradan seslenmek istiyorum: 18 Ekim Pazartesi itibarıyla bu  düzenin illegal isteklerine verdiğiniz tüm desteğin sorumluluğu size de ait olmaya başlayacaktır. Size kanun dışı her ne  yaptırılıyorsa pazartesi itibarıyla durun. Bu illegal paralel sistemlerden elinizi eteğinizi çekin. Türkiye Devleti yeniden halkın devleti olma yoluna girmiştir. Kurumları bir şahsın ve ailesinin ahırına dönüştürenler, elbette ki hesap verecektir. TÜGVA benzeri vakıfların üzerine örttükleri devletin malları Hazine’ye  iade edilecektir. Sizler hâlâ bu pislikten kendinizi sıyırma şansına sahipsiniz. Bu şansı kullanın. Siz de şahit olun sevgili halkım.” CHP liderinin bu ifadelerine AK Parti’den sert tepki geldi.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Twitter’dan yaptığı paylaşımda,“Beceriksizliğini ve yetersizliğini sarhoş narasıyla kapatmaya çalışan Kılıçdaroğlu, ‘Heyyt!’ demiş. Çok korktuk(!) Hesabı yol arkadaşların PKK’nın siyasi taşeronuna mı yoksa FETÖ’ye mi sordurursun. Milletimiz senin “ne” olduğunu, çok iyi biliyor Kılıçdaroğlu...” ifadelerini kullandı.

AK Parti Genel Başkanvekili Numan Kurtulmuş, “Diyor ki ‘sakın ha memurlar’, memurlar dediğin kim? Senin babanın memuru mu? Senin şirketinin çalışanları mı? Bu memurlar dediğin bütün memur kardeşlerimizin tamamı, istisnasız tamamı,
AK Parti hükümetleri zamanında işe girmiş olsun, önceki dönemlerde girmiş olsun, bu milletin şerefli memurlarıdır. Bu memur kardeşlerimizin hepsi kendi mesailerini millete harcayan kardeşlerimizdir, insanlarımızdır”
ifadelerini kullandı.

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Ömer Çelik, “Kılıçdaroğlu, son açıklamalarıyla açıkça devlet memurlarını tehdit ediyor. Böylece hukuk dışı bir düzen arayışında olduğunu ifade ediyor. Kendi partisi adına konuşarak, devlet görevlilerine emir vermeye kalkması hukuksuzluktur. Herhangi bir hukuki delile dayanmaksızın meşru hükümetin kanun dışı emirler verdiğini iddia etmek, bürokrasiyi seçilmiş hükümete karşı çıkmaya çağırmak vesayet siyasetidir. Bunun ülkemizdeki adı Yassıada zihniyetidir. Kendisini devletin sahibi zanneden bu zihniyeti tanıyoruz” dedi.

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hamza Dağ, “Kemal Bey’in maşallah yine cesareti yerinde. Bu sefer de Türkiye  Cumhuriyeti’nin memur ve bürokratlarını tehdit etmiş. Ama nedense bu cesaretin  binde birini FETÖ’ye, PKK’ya karşı göremedik. Bir gün mutfağından PKK’ya ve  FETÖ’ye bu tehdit dilini kullanabilir mi? Var mı o cesareti?” tepkisini gösterdi.

AK Parti Grup Başkanvekili Mahir Ünal, “Bu çağrıyı 15 Temmuz’dan önce yapsaydın karşılık bulabilirdi, çünkü ortaklarınızın bürokraside amirlerinden değil abilerinden emir alan paralel mahrem yapılanması çağrına cevap verebilirdi. Ateşle oynuyorsun şunu unutma biz tiyatro diye itibarsızlaştırmaya çalıştığın 15 Temmuz cehenneminden çıktık. Kimi tehdit ettiğine dikkat et. Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin şerefli bürokratlarından elini çek” mesajını paylaştı.

MİLLİYET

SENDİKA BÜLTENİ SAYFASINI
YORUMUNUZU YAZIN ...
Farklı olanı seçin:
# # # # # #
SON EKLENEN HABERLER