SON EKLENENLER

BİRİLERİ İÇİN,YOLUN SONU GÖRÜNÜYOR...

Türk Eğitim-Sen Genel başkan yardımcısı Mehmet Yaşar Şahindoğan Sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı açıklamada ''Yaşanan pandemi süreci ve kamuda devam eden sendikal baskılara rağmen Türk Eğitim Sen açısından bir başarı öyküsü olan süreç ve netice, birileri için de hezimet olmuştur'' dedi
30 Temmuz 2020 14:56

Şahindoğa'nın açıklamaları
Bugün itibarıyla 2020 yılı Kamuda yetkili sendika belirleme çalışmaları tamamlandı ve tutanaklar Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığına teslim edildi.
Yaşanan pandemi süreci ve kamuda devam eden sendikal baskılara rağmen Türk Eğitim Sen açısından bir başarı öyküsü olan süreç ve netice, birileri için de hezimet olmuştur.
Türk Eğitim Sen, hem Milli Eğitim Bakanlığında hem de Üniversitelerimizde (Yurt-Kur hariç) 206.660 olan üye sayısını 213.496’ya yükselterek 6.836 artırmış,sözde yetkili sendika ise,2019 Ağustos ve 2020 Mart ayında yapılan, toplamda 40.000 Sözleşmeli öğretmen atamasına,atanan bu öğretmenler üzerinde MEB taşra teşkilatına yerleştirilmiş, tetikçi şube müdürlerinin seferber edilerek baskı oluşturmalarına ve bu baskılarla büyük bir bölümünü üye yapmalarına rağmen (Yurt-Kur hariç) 429.426 olan üye sayısını 428.567’ye düşürerek 859 azalmış ve beklemedikleri,büyük bir hezimet yaşamıştır.
Şimdi web sitelerinde başarılı olduklarını söylemelerine bakmayın,Onlar da hezimetin farkındalar. Yurt-Kur’un Büro hizmet koluna aktarılması nedeniyle yaşanan üye kaybı bu hezimeti izaha yeterli değildir.Hezimet o kadar büyüktür ki yapılan toplamda 40.000 öğretmen ataması ve bu öğretmenlerin taşra çeteleri marifetiyle baskısıyla önemli bir bölümünün üye yapılmaları bile yetmemiştir. Kan kaybı görülenin ötesindedir.Eğer pandemi süreci nedeniyle okulların kapatılması gibi bir süreç bunların imdadına yetişmeseydi kayıplarının ve sendikamsı yapılarından kaçışın onbinlerle ifade edilen rakamlara ulaşacağı bu tablo ile net olarak ortaya çıkmıştır.
Sözün özü sadece üyelerinden güç alarak mücadele eden Türk Eğitim Sen istikrarlı ve artarak büyümeye devam etmiş, Aslında sendika olmayan, ancak çalşanlarca sendika sanılan yapı için çöküş başlamış, yolun sonu görünmüştür.Lale devri biteceğini kendileri de gören bu yapının hezimete mazeret bulma çabaları da beyhudedir.Bugünler,onlar için daha iyi günlerdir ve gelecek onlar açısından daha büyük hezimetlere ve çöküşe gebedir.
Türk Eğitim Sen, emin, güçlü ve kararlı adımlarla her geçen gün daha büyüyerek zafere yürümektedir.
Türk Eğitim Sen’i bu başarıya ulaştıran ve daha büyük zaferlere yürüten tüm teşkilatımızı kutluyor ve emeklerinden dolayı teşekkür ediyorum.Allah hepsinden razı olsun.

Mehmet Yaşar Şahindoğan
Türk Eğitim Sen Genel Başkan Yardımcısı

SENDİKA BÜLTENİ

SENDİKA BÜLTENİ SAYFASINI
YORUMUNUZU YAZIN ...
Farklı olanı seçin:
# # # # # #
SON EKLENEN HABERLER