BELEDİYELERİN YATIRIM ÖDENEKLERİNE CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN KARAR VERECEK

Cumhurbaşkanlığı Strateji ve Bütçe Başkanlığı bütçesine konulan “belediyelere yardım ödeneğinin” kullanımı sıkı şartlara bağlandı. Yatırım için ödenek isteyen belediyeler, “neden kendi kaynaklarıyla gerçekleştiremediğini” açıklayacak.
27 Mayıs 2020 08:39

Cumhuriyet'ten Mustafa Çakır'ın haberine göre muhalefet partileri tarafından yönetilen belediyeler salgınla birlikte düşen gelirleri nedeniyle kaynak bulmakta zorlanırken, belediyelerin yatırım nitelikli projelerine aktarılmak üzere Cumhurbaşkanlığı Strateji ve Bütçe Başkanlığı bütçesine konulan “belediyelere yardım ödeneğinin” kullanımı da sıkı şartlara bağlandı. Proje için yardım talep eden belediye, projeye ilişkin detaylı bilgilerin yanı sıra projeyi neden kendi kaynaklarıyla gerçekleştiremediğini açıklayacak. Belediyenin güncel gelir, gider ve finansman bilgilerini bildirecek. Son kararı ise Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan verecek.

T24