SON EKLENENLER

Belediye yöneticileri hakkında suç duyurusu: İşçiler istifaya zorlanıyor

Muratpaşa Belediyesinde Genel-İş Sendikasına üye olan 200 işçinin, sendikadan istifa etmeye zorlandığını belirten Genel-İş suç duyurusunda bulundu.
24 Eylül 2021 15:44

Bilgesu YURDAKUL
Antalya  (Fotoğraf: Temsili)

Muratpaşa Belediyesinde DİSK’e bağlı Genel-İş Sendikasına üye olan 200 işçinin, sendikaya üye olduktan sonra telefonlarının toplanması, üst aramalarının yapılması, sürgün ve işten çıkarma tehditleri gibi farklı yöntemlerle sendikadan istifa etmeye zorlandığını belirten Genel-İş suç duyurusunda bulundu.

Konuyla ilgili Evrensel’e konuşan Genel-iş üyesi bir işçi, yoğun baskı ve mobbinge maruz kaldıkların belirterek “Bir emekçinin hangi sendikaya üye olacağına belediye yöneticileri yerine emekçilerin kendisi karar vermelidir. İşçiler eğer tercihlerinden dolayı yönetim tarafından cezalandırılıyorsa orada demokrasiden bahsedilemez” dedi.

Bu yanlış uygulamaya sessiz kalan herkesin belediye yöneticileri kadar suçlu olduğunu belirten işçi, “Muratpaşa Belediyesi çalışanları olarak baskılara rağmen sendika seçme hakkımıza sahip çıkıyor ve örgütlenmemize engel teşkil edecek unsurları halkın vicdanına duyuruyoruz. Emekçilerin örgütlenme özgürlüğünü savunmayanlar bu yanlıştan bir an önce vazgeçmelidir” diye konuştu.

DİSK/GENEL-İŞ SUÇ DUYURUSUNDA BULUNDU

Genel-İş, konuyla ilgili Belediye Başkanı Ümit Uysal, Belediye Başkan Yardımcıları Metin Taylan Dikmen ve Meltem Dağlı, Belediye Temizlik İşleri Müdür Yardımcısı Mehmet Evren hakkında Antalya Adliyesine suç duyurunda bulunarak kamu davası açılmasını istedi.  

"İŞÇİ DÜŞMANI UYGULAMALARDAN VAZGEÇİLMELİ"

Konuyla ilgili açıklama yapan Emek Partisi Antalya İl Örgütü de belediyenin bu tutumunun Antalya genelinde sınıf düşmanı uygulamaların önünü açacağını belirterek, “Muratpaşa Belediyesi işçi düşmanı uygulamalarından vazgeçmelidir” dedi.

Belediyenin resmi bir açıklama yaparak belediye emekçilerini ve bütün Antalyalı emekçileri bu tutumundan vazgeçtiğine ikna etmesi gerektiğini söyleyen Emek Partisi aynı zamanda belediye emekçilerine işten atılmayacaklarına, bugüne kadar uygulanan baskı ve mobbing uygulamalarına maruz kalmayacaklarına ilişkin teminat da verilmesi gerektiğini vurguladı.

EVRENSEL

SENDİKA BÜLTENİ SAYFASINI
YORUMUNUZU YAZIN ...
Farklı olanı seçin:
# # # # # #
SON EKLENEN HABERLER