Bakanın açıklamaları, “iyi ki sendikalar var” dedirtiyor.

Fatih Altaylı köşesinde yazmış olduğu Bakanlar da sınava girsin mi ? yazısı üzerine Bakan Özer'in kendisi aradığını belirten Altaylı Bakan Özer ile konu ile ilgili yapmış olduğu bu konuşmayı köşe yazında aktardı.Fatih Altaylı Bakan Özer'e Sizin bu önermenizden yola çıkarak böyle bir sınav yerine öğretmenlerin lisansüstü eğitim ve doktoraya yönlendirilmesi çok daha doğru olmaz mıydı, sorusuna bakan Mahmut Özer' “Biz de tam bunu düşündük. Ama ne yazık ki, öğretmen sendikaları ayağa kalktı. Kabul etmeyiz dediler. '' dediğini belirtti. Bakan Özer'in bu açıklamasına Eğitim-Bir-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın Sert Tepki Gösterdi Yalçın ''Sayın Bakanın açıklamaları, “iyi ki sendikalar var” dedirtiyor. Yoksa, yüksek lisans ve doktorası olmayan öğretmenin şansı da olmayacakmış anlaşılan.''dedi.
15 Ağustos 2022 12:24

YALÇIN Açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

MEB Bakanı bir gazeteciyle mülakatında sendikaları töhmet altında bırakmıştır. Kimi kastetmiş bilemiyoruz ama ‘Öğretmenlik Meslek Kanunu’nda kariyer için sınav konusunda ilk günden beri durduğumuz yer belli ve Toplu Sözleşme tekliflerimiz de ortadadır.

Bakanlıkla tüm görüşmelerimizde beklenti karşılansın istedik. 12 saat süren TBMM Eğitim Komisyonu görüşmeleri ile Genel Kurul sürecinde Bakanlık ve yasa yapıcılar “sınavsız uzmanlık olmayacağı” kabulüyle kimi haklı taleplerimize de kapı aralamamıştır.

Milli Eğitim Bakanlığı öğretmenleri rahatlatmak, yeni bir eğitim-öğretim dönemine stressiz girmelerini sağlamak istiyorsa, Meslek Kanunu ile ilgili sahanın taleplerini görmeli, tüm beklentileri karşılayacak yeni bir düzenlemeyi hayata geçirmek için adım atmalıdır.