Adalet çalışanlarının talep ve beklentileri Bakanlığa iletildi.

Büro Memur-Sen Genel Başkanı Yusuf Yazgan, Genel Başkan Yardımcısı Abdullah Koyuncu ve Ankara 12 Nolu Adliye Şube Başkanı Zekeriyya Köftercioğlu ile birlikte Adalet Bakan Yardımcısı Hasan Yılmaz ile görüştü. Yazgan, adalet çalışanlarının talep ve beklentilerini ileterek çözüm önerilerini istişare etti.
13 Ocak 2022 16:06

Büro Memur-Sen Genel Başkanı Yusuf Yazgan, Genel Başkan Yardımcısı Abdullah Koyuncu ve Ankara 12 Nolu Adliye Şube Başkanı Zekeriyya Köftercioğlu ile birlikte Adalet Bakanı Hasan Yılmaz’ı makamında ziyaret etti.

Genel Yetkili Sendika Büro Memur-Sen’in Adalet Bakanlığı ve bünyesinde görev yapan kamu görevleri adına 6. Dönem Toplu Sözleşmede elde ettiği kazanımların uygulamaya geçirilmesi gerektiğini belirten Genel Başkan Yusuf Yazgan, “  Toplu Sözleşme kazanımımız olan adliyelerde çalışan kamu görevlilerine nöbet ücretlerinin ödenmesi noktasında uygulamaya geçilmelidir. Ayrıca İstanbul’da görev yapan adliye personeline ödenen ulaşım ücretlerinin son zamlar dikkate alınarak ivedilikle güncelleştirilmesi gerekli. Adalet çalışanlarına adil bir çalışma ortamı sağlanmalıdır. Adalet Hizmetleri Tazminatından faydalanamayan sözleşmeli personel ve bakanlık taşra ve merkez teşkilatındaki çeşitli hizmet sınıflarında çalışan kamu görevlilerimizde adalet hizmetleri tazminatını almalıdır. Büro Memur-Sen bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da adalet çalışanlarının haklarının takipçisi olmaya devam edecektir.” şeklinde konuştu.

Büro Memur-Sen’in çalışma hayatında önemli bir paydaş olduğunu belirten Bakan Yardımcısı Hasan Yılmaz, adalet çalışanlarının sorunlarının çözülmesi için gerekli çalışmaları yapacaklarını kaydetti.