SON EKLENENLER

ÜCRETLİ ŞEKLİNDEKİ ÖĞRETMEN ALIMLARI İNSANLIK DIŞIDIR

Türk Eğitim-Sen Genel Sekreteri Musa Akkaş, 29.11.2019 tarihinde Amasya Şubeye bağlı Merzifon İlçe Temsilciliği’nin düzenlediği 24 Kasım Öğretmenler günü programına katıldı.
05 Aralık 2019 14:41

Programda bir konuşma yapan Genel Sekreter Musa Akkaş, tüm eğitim çalışanlarının 24 Kasım Öğretmenler Gününü kutlayarak sözlerine başladı. 24 Kasım’ın Atatürk’ün Millet Mektepleri Başöğretmenliği unvanını kabul ettiği gün olduğunu bildiren Akkaş, bu özel günde Atamızın adını anmayanlara tepki gösterdi. Bazı güruhlarda Atatürk düşmanlığının had safhada olduğunu söyleyen Akkaş, bunların hadsizliklerine en iyi cevabı milletimizin Atatürk’e sahip çıkarak verdiğini söyledi.  Akkaş, “Ülkemizin kurucusu başöğretmenimiz Büyük Atatürk’ü minnetle yad ediyoruz. İçimizdeki Atatürk sevgisi hiç sönmeyecek, Türk eğitimcileri olarak O’nun aydınlattığı yolda ilerlemeye devam edeceğiz” diye konuştu. Akkaş ayrıca 10 Kasım tarihinde Atatürk’e hakaret eden Ankara Orman Bölge Müdürlüğünde şube müdürü olarak görev yapan şahıs hakkında Türk Eğitim-Sen’in suç duyurusunda bulunmasının akabinde soruşturması başlatıldığını ve o şahsın açığa alındığını söyledi.

Farklı türde öğretmen istihdamına değinen Akkaş, sözleşmeli, ücretli şeklindeki öğretmen alımlarının insanlık dışı olduğunu vurguladı. Sözleşmeli öğretmenlerin ailelerinden ayrı yaşadıklarına, eşlerine, çocuklarına hasret kaldıklarına dikkat çeken Akkaş, “Bu öğretmenlerimizin ailelerini düşünmediği tek bir gün yoktur.  3 yıl sözleşmeli 1 yıl da kadrolu olmak üzere toplam 4 yıl çakılı çalıştırılan bu öğretmenlerimize yapılan psikolojik işkence değildir de nedir? Devletimiz Anayasanın 41’inci maddesini ihlal etmeye son vermeli ve bu öğretmenleri aileleri ile birleştirmelidir. Öte yandan ücretli öğretmenlik de neredeyse asal istihdam halini almıştır.  Türkiye genelinde öğretmen açığını gidermek için 100 bin civarında ücretli öğretmen görevlendirmesi yapılmaktadır. Modern kölelik olarak adlandırdığımız bu yönteme son verilmelidir. Türk Eğitim-Sen olarak talebimiz tüm öğretmenlerin KPSS puan üstünlüğüne göre sadece kadrolu olarak atanmasıdır. Ayrıca Şubat ayında en az 60 bin atama talep ediyoruz. 2020 yılı için telaffuz edilen 20 bin sayısını kabul etmiyor, eğitimin ihtiyaçlarına uygun bir atama yapılmasını bekliyoruz. Bakınız PISA sonuçları ortadadır. Şayet yeterli sayıda öğretmen ataması yapmıyorsanız ve öğretmen açığını iki yıllık meslek yüksek okulu mezunları ile gidermeye çalışıyorsanız, hiçbir uluslararası başarıya imza atamazsınız. MEB yetkilileri bu gerçeği görmeli ve buna uygun yol haritasını belirlemelidir” diye konuştu.

 

SENDİKA BÜLTENİ

SENDİKA BÜLTENİ SAYFASINI
YORUMUNUZU YAZIN ...
Farklı olanı seçin:
# # # # # #
SON EKLENEN HABERLER