TÜRK-İŞ ZAM ORANINI CUMHURBAŞKANI'YLA GÖRÜŞMÜŞ

Türk-İş Genel Başkanı Ergün Atalay, "Cumhurbaşkanı ile görüşmesem bu rakamı vermezlerdi. Yüzde 8 olmazdı yani. 150 lirayı da yüzde 8'i de onunla konuştuk" dedi.
14 Ağustos 2019 01:52

Hükümet ile Türk-İş, kamu işçisinin 2019-2020 yıllarındaki mali ve sosyal haklarını belirleyen 2019 Dönemi Kamu Kesimi Toplu İş Sözleşmesi'nde anlaştı. Anlaşmayla ücreti 3 bin 500 liranın altında olan işçiye 150 lira iyileştirme, tüm işçilere ise bu yıl ilk 6 ayı için yüzde 8, ikinci 6 ayı için yüzde 4, 2020'nin ilk ve ikinci 6 ayı için yüzde 3'er ve enflasyon farkı oranında zam yapılacak.

Atılan imzaların ardından Türk-İş Genel Başkanı Ergün Atalay,  Bakan Selçuk'un söylenmesi gereken her şeyi söylediğini ifade ederek, "Benim söyleyecek bir şeyim yok. Hayırlısı olsun." dedi.

Konuşmaların ardından, 130 bin kamu işçisinin 2019-2020 yıllarındaki mali ve sosyal haklarını içeren 2019 Dönemi Kamu Kesimi Toplu İş Sözleşmesi Çerçeve Protokolü taraflarca imzalandı.

Atalay, imzanın ardından salon çıkışında basın mensuplarının sorularını yanıtladı.

"Bu süreçte Cumhurbaşkanı ile görüştünüz mü?" sorusu üzerine Atalay, "Cumhurbaşkanı ile görüşmesem bu rakamı vermezlerdi, yüzde 8 olmazdı yani. 150 lirayı da yüzde 8'i de onunla konuştuk." yanıtını verdi.

Türk-İş ne istemişti?

Türk-İş, en düşük ücretlerin 3 bin 500 liraya yükseltilmesi, tüm kamu işçilerine seyyanen brüt 300 lira zam, ilk 6 ay yüzde 15, ikinci, üçüncü ve dördüncü 6 aylarda enflasyon artı 3 puan refah talep etmişti.

SENDİKA HABERLERİ (NET)

Metin Akdemirci