SON EKLENENLER

OTİZMLİ SINIF ARKADAŞINA DESTEK OLAN KÜÇÜK ÇOCUĞUN FOTOĞRAFI SOSYAL MEDYADA VİRAL OLDU

İki ilkokul öğrencisi yeni ders yılına başlarken iyilik konusunda herkese çok değerli bir ders verdi.
13 Eylül 2019 11:29

Otizmli Sınıf Arkadaşına Destek Olan Küçük Çocuğun Fotoğrafı Sosyal Medyada Viral Oldu

 İki ilkokul öğrencisi yeni ders yılına başlarken iyilik konusunda herkese çok değerli bir ders verdi.

“Connor okul bahçesinin bir köşesinde ağlarken oğlumun onu teselli ettiğini gördüm. Elini tuttu ve onu ön kapıya doğru yürüttü. Zil çalıncaya kadar bekledik. Sonra ikisi birden okulun içine girdi. O andan itibaren ayrılmaz bir ikili oldular,” diye anlatıyor Christian’ın annesi Courtney Moore.

Christian’ın bilmediği şey ise Connor’ın otizmli olduğuydu. Connor için okulda etrafında olup biten her şey çok yorucuydu.

“Her gün birileri ona gülecek diye korkuyorum, çünkü doğru konuşamıyor. Ona hareketsiz oturamadığı, atlayıp zıpladığı ve ellerini çırptığı için gülecekler diye korkuyorum,” diyor Connor’ın annesi April Crites.

Christian’ın annesi, oğlunun Connor’a destek olduğu bu harika anı yakalamayı başardı. Bu fotoğraf karesi sosyal medyada binlerce insanın kalbine dokunarak viral oldu. Oysa çocuklar için olay oldukça basitti:

“Bana karşı çok iyiydi. Okulun ilk günüydü. Ağlamaya başladım, bana yardım etti ve ben de mutlu oldum,” diyor Connor.

Christian, Connor’ı farklı biri olarak görmedi. Belki de bu yüzden pek çok insan ve özellikle ebeveynler bu kareden bu kadar etkilendi.

“Hangi renkten, ırktan, cinsiyetten olduğunuz ya da bir engelinizin olup olmaması önemli değil. Hiçbir şey önemli değil. Sadece nazik olun ve kalbinizi açın. Dünyanın en çok ihtiyaç duyduğu şey bu çünkü.”

Bu küçücük hareket muhtemelen Connor’ın bütün gününü değiştirdi. Dünyanın, iki 8 yaşındaki oğlan çocuğundan aldığı ders buydu belki de:

“Küçücük bir iyilik bir insanın hayatını değiştirebilir, dünyayı değiştirebilir. Hepsi bu.”

EĞİTİM PEDİA

SENDİKA BÜLTENİ SAYFASINI
YORUMUNUZU YAZIN ...
Farklı olanı seçin:
# # # # # #
SON EKLENEN HABERLER