SON EKLENENLER

ERDOĞAN'DAN FLAŞ EYT AÇIKLAMASI! SEÇİMİ KAYBETSEK DE YOKUM...

Cumhurbaşkanı Erdoğan: "17 yılda emekli maaşlarını 4 kata varan oranlarda artırdık. Prim ödemesine ve yılına bakmaksızın hiçbir emekli maaşının bin liranın altında kalmamasını sağladık."
16 Kasım 2019 16:54

Cumhurbaşkanı Erdoğan, İstanbul'da toplu açılış töreninde çok önemli açıklamalarda bulunuyor.

Erdoğan"Geçmişte faize ödenen paraların doğrudan millete kullanılmasından rahatsız oluyorlar. Tutturmuş bir EYT, iskandinav ülkelerinin hepsi bu uygulama ile battı. Niçin erken emeklilik Ne zaman emekli olması gerekiyorsa o zaman emekli olsun ve parasını en güzel şekliyle alsın. Bizim ülkenin başına da bu erken emekliliği dolayanlar maalesef bunun bedelini ödeyecekler ve ödediler."

İnsanımıza sadece iş değil, yüksek hayat standardı da sağlamayı amaçlıyoruz.Bunun için istihdam politikası geliştirilmesine önem veriyoruz

Bay Kemal ne diyordu 'Bunlar şimdi IMF'ye gidecek' diyordu. IMF'nın kapısına CHP gidiyordu biz değil. Bizim IMF ile işimiz yok.

TURİST SAYISI 50 MİLYONU AŞACAK

Turizm'de bereketli bir sezon geçiriyoruz. Bu yıl turist sayısı 50 milyonu aşacak. Açılan şirket sayısı yüzde 22'ye kadar arttı. CHP azaldığını söylüyor ama bunlar uyuyor.

Bir merkez bankası başkanını görevden aldık şimdi yeni başkanla birlikte faiz oranları aşağılara indi.

Faiz, yüzde 40'a doğru gitmişti. Yeni Merkez Bankası Başkanımızla beraber şu anda faiz oranı yüzde 13,5'a kadar indi, daha da inecek.

Enflasyon da inşallah tek haneli rakama inecek 2020'de.

Verilen hizmetlerin hem yelpazesi genişlediği hem kalitesi yükseldiği halde sosyal güvenlik kurumumuzun gelirlerinin giderlerini karşılama oranı yüzde 71,5'ten yüzde 89,4'e çıktı.

'TUTTURMUŞ BİR EYT'

Geçmişte faize ödenen paraların doğrudan millete kullanılmasından rahatsız oluyorlar. Tutturmuş bir EYT, iskandinav ülkelerinin hepsi bu uygulama ile battı. Niçin erken emeklilik Ne zaman emekli olması gerekiyorsa o zaman emekli olsun ve parasını en güzel şekliyle alsın. Bizim ülkenin başına da bu erken emekliliği dolayanlar maalesef bunun bedelini ödeyecekler ve ödediler.

BENİ BU YOLA ASLA TEŞVİK ETMEYİN

Biz bunu yapmayacağız. Arkadaşlarıma söylüyorum. Beni bu yola asla teşvik etmeyin. Milletimin zararına olan bir şeye asla yokum. Seçim kaybetsek de yokum. Bütün dünya bizim sistemimizi kendine uyarlamaya çalışıyor, bizdeki bazı köhne zihniyetler sistemi çökertmek için hinlik peşinde koşuyor.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İstanbul'da toplu açılış töreninde konuştu.

Erdoğan, Tutturmuş bir EYT, erken emeklilik. İskandinav ülkelerinin hepsi bu sistemle battı. Bizim ülkenin başına da bu erken emekliliği dolayanlar bunun bedelini ödediler. Niçin erken emeklilik? Bırakalım ne zaman emekli olması gerekiyorsa o zaman emekli olsun ve parasını alsın. Erken emekli olduğu zaman ideal ücreti alamayacak hem de ikinci bir iş aramak suretiyle ikinci iş ile işsizliğe öncü olacak. SGK sistemimizin çökmesini istemelerinin tek sebebi kaos ortamından kendilerine siyasi rant devşirme hesabıdır.

Biz bunu yapmayacağız. Arkadaşlarıma söylüyorum. Beni bu yola asla teşvik etmeyin. Milletimin zararına olan bir şeye asla yokum. Seçim kaybetsek de yokum. Bütün dünya bizim sistemimizi kendine uyarlamaya çalışıyor, bizdeki bazı köhne zihniyetler sistemi çökertmek için hinlik peşinde koşuyor.

Türkiye'nin son 17 yılda yaşadığı büyük değişimin en somut hissedildiği alanların başında sosyal güvenlik sistemimiz geliyor.

Geçmişte işçi için ayrı, memur için ayrı, esnaf için ayrı verilen hizmetleri tek çatı altında birleştirdik. Vatandaşlarımızın taleplerine doğrudan hizmeti verecek bir iletişim ağı vurduk.

Elektronik devlet uygulamalarıyla da geçmişte fiziki mekanlarda ve kağıt üzerinde yürütülen pek çok hizmeti elektronik ortama taşıdık.

SGKREHBERİ

SENDİKA BÜLTENİ SAYFASINI
YORUMUNUZU YAZIN ...
Farklı olanı seçin:
# # # # # #
Harikalardiyarı
Gerçekten artık insanların halini görmeyen bir cumhuru reis ve milletle alay eden vekiller var.. seçimlerde bas bas bağırırlar herşey halktan milletten yana ama halka zamdan başka yansıyan birşey yok.. yarın seçim kaybedildiği vakit diceklerki eyt yüzünden halbuki onlarda biliyorlar ki Suriyeli meselesi ve özellikle her kaleme yapılan fahiş zam meselesi iktidarı koltuğundan edecek.
Hülagü gülmez
Hangi emeklilik 70 yaşında ve Türkiye'de ve sağlık şartlarının dibe vurduğu bu günlerde'mi her yediğimiz hormonlu g.d.o'lu ve yüksek koruyucu içeren yiyecek ve içecekler'lemi yoksa 1250 tl veya 1800 tl maaşıyla'mı bir zahmet o komik bulduğunuz ve dalga geçtiğiniz emekli maaşıyla sizler bir ay bir deneseniz nasıl olur acaba.
SON EKLENEN HABERLER