SON EKLENENLER

EMEKLİLİK İÇİN YAŞI BEKLEYENLERE KRİTİK UYARI!

Türkiye'de 1999 yılında çıkarılan yasa ile ülkemizdeki emeklilik için yaş şartı mecburiyeti gelmiştir. 1999 yılı öncesi sigortalı başlayan çalışanlar bu yasa ile yeni emeklilik sistemine dahil edilerek yaş şartını tamamlamadan emekli olamamaktadırlar. Bu çalışanlar prim şartlarını yerine getirsede yaş şartından dolayı emeklilik için bekliyorlar.
21 Ağustos 2019 14:13

EYT'DE KRİTİK BİLİGİ

Sosyal Güvenlik Uzmanı Özgür Erdursun (SMMM/Sosyal Güvenlik Uzmanı), emeklilik için yaş bekleyenlere çok kritik uyarıda bulundu. Önemli bir ayrıntıyı aktaran Erdursun "Emekli olmak için yaşını bekleyenler çalışmıyorsanız eşiniz de çalışmıyorsa GSS prim borcunuzu kontrol edin! İster sağlıktan yararlanın ister yararlanmayın GSS borcunuz çıkacak! GSS+ Gecikme faizi borcunuzu ödemeden emekli olamazlar!" ifadelerini kullandı.

GSS PRİM BORCUNUZU KONTROL EDİN

Özgür Erdursun açıklamasında emeklilik için yaşı bekleyen kişilere şayet eşleride çalışmıyorsa mutlaka GSS prim borcunu kontrol etmeleri gerektiğini ifade etti. Sağlıktan faydalanıp faydalanılmadığının önemli olmadığını beliretn Erdursun GSS borcunun çıkacağını ifade etti.

EMEKLİLİK İÇİN ŞART

GSS+ Gecikme faizi borcunuzu ödemeden emekli olunamayacağını hatırlatan Erdursun mutlaka GSS prim borcunun bulup bulunmadığının kontrolünün yapılmasını istedi.

Özgür Erdursun@ozgurerdursun

Emekli olmak için yaşını bekleyenler çalışmıyorsanız eşinizde çalışmıyorsa GSS prim borcunuzu kontrol edin! İster sağlıktan yararlanın ister yararlanmayın GSS borcunuz çıkacak! GSS+ Gecikme faizi borcunuzu ödemeden emekli olamazlar!

151

22:55 - 20 Ağu 2019

Twitter Reklamları'na ilişkin bilgiler ve gizlilik

100 kişi bunun hakkında konuşuyor

Özgür Erdursun@ozgurerdursun

 · 15 sa

REÇETE; Emeklilikte Yaşa Takılanları emekli et, en az emekli maaşını asgari ücret düzeyine getir, emekli olup tekrar çalışmak isteyenlerin emekli maaşlarında kesinti yap, gençlerin işsizliğine çözüm üretmiş ol, saçma sgk teşviklerine son ver sgk prim oranlarını düşür!

Özgür Erdursun@ozgurerdursun

Çalışanlar gerçekte almış oldukları maaşlarla SGK’ya bildirilsin, devletin kasasına daha çok para girsin, işçi emekli olduğunda gerçek bildirimlerle daha yüksek emekli maaşı alsın, işçi işveren arasındaki düzeni sağlamış ol!

204

22:21 - 20 Ağu 2019

Twitter Reklamları'na ilişkin bilgiler ve gizlilik

103 kişi bunun hakkında konuşuyor

SGKREHBERİ

SENDİKA BÜLTENİ SAYFASINI
YORUMUNUZU YAZIN ...
Farklı olanı seçin:
# # # # # #
vatandaş
bu saltanat elbet birgün bitecek hesap vakti gelecektir.
Nevzat
Bu emeklilikte primi tamamlamış yaşı bekleyen arkadaşlar yaşından dolayı işte bulamiyor.Bu yaşı bekleyen arkadaşlar acaba ne yiyecek düşünen varmı acaba... Yasa neye göre çıkıyor.Halkin menfaatine olmadığı kesin
abdulllah
eyt haklarını helal etmez sizlere
SON EKLENEN HABERLER